Podcast

Min podcast «The talk – by Mentorguru» skal være en samtale om personlig utvikling, mentoring, coaching og hvordan få et bedre liv personlig og profesjonelt. I tillegg vil den gi deg mange gode tips om verktøy du kan bruke selv eller som profesjonell coach og mentor.

And sometimes it’s even in English, so stay tuned…

_________________________________________________________________________________________

EPISODE 19

Hvordan være en fantastisk mentor

Oprah Winfrey sa: «En mentor er en som lar deg se håpet i deg selv.»

Tenk å få være med på å oppleve dette… I episoden gir jeg deg gode tips om det å være en mentor og ikke minst fem verktøy som du konkret kan bruke i møte med din adept.

Det kinesiske tegnet for å lytte

EPISODE 18

PTSD og Isabelle sin vei ut

Tenk deg at du jobber med humanitært arbeid i flyktningeleire, og alt du opplever der. Så er du tilbake i Norge og ser de store kontrastene og så en dag får du et angstanfall...
Minst 25% opplever et angsanfall en gang i livet, og nå var det Isabelle sin tur. Noen opplever det som å treffe en fartsdump på størrelse med et stort hus. Og de var helt sikker på at de var i ferd med å bli gal, og at de aldri noensinne ville føle seg som seg selv igjen...
Hør Isabelle Farzaneh Davodi og hennes vei ut av dette...

Filmen vi nevner er: "Fantastic fungi" som er på Netflix

EPISODE 16 OG 17

Planlegg for 2023 og Planning for 2023

Denne episoden er spilt inn både på norsk og på engelsk, derfor to episoder.

Når man står i starten av et år, så er det en ypperlig tid for å planlegge det du vil skal skje. Husk at å planlegge gjør at du er litt mer bevisst og kan nå det du ønsker.

We are in January and you are at the start of a new year, it is an excellent time to plan what you want to happen. Remember that planning makes you a little more aware and can achieve what you want.

Mer informasjon/more info:

"The wheel of life" in an article I wrote in 2012: 
http://mentorguru.info/how-do-i-plan-for-2013/

Life Plan from Michael Hyatt in an article I wrote in 2012:
http://mentorguru.info/life-plan/ 

EPISODE 15

Norsk standard innen coaching

Standard Norge skal lage en Norsk Standard for coaching. Målet med standarden, NS 11251:2022 Coaching – er å bidra til å heve kvaliteten på coachingtjenester ved å synliggjøre for kundene hvilken kompetanse de kan forvente at en coach har.                 Jeg snakker med Dr. Paul Olson som har vært med i komiteen for å lage «en coaching standard».

EPISODE 14

Bruk av D.I.S.C i mentoring/coaching

Når jeg skal starte opp nye mentor programmer så intervjuer jeg alle som søker, verktøyet jeg da bruker er D.I.S.C personlighetstest. Men jeg bruker ikke full test og alle spørsmålene, jeg liker å si at jeg finner frem til det du vil jeg skal se av din adferd. Med mine egne kanskje litt uventede spørsmål og være lyttende og tolkende så kommer jeg alltid frem til en farge/personlighet.

Les mer på www.mentorguru.info

Mer informasjon finnes på:

www.discanalyse.com

www.thomas.co

https://www.123test.com/disc-personality-test/

EPISODE 13

KURS FOR ADEPTER

Dette introduksjonskurset gjør adapterne klare til å ha en mentor. Hva innebærer det å være adept i et mentorprogram og hvilket utbytte kan adepten forvente? God opplæring av deltagere i mentorprogram er avgjørende for å få utbytte fra et mentorforhold.

EPISODE 12

Tony Robbins Research International – et intervju med en engasjert Joakim Walstad

Joakim Walstad er sterkt engasjert i kanskje verdens beste coach sitt nettverk. Tony Robbins har forandret livet på mer enn 500 millioner mennesker fra over 100 forskjellige land. Han er kjent fra bøker, foredrag, store live event og Netflix programmet «I am not your Guru». This episode is in English.

EPISODE 11

Første møte med mentor

Første gang du skal møte din mentor er alltid spennende og nervepirrende. Denne episoden vil hjelpe deg til å ha det beste første møtet som er mulig. Her vil du få tips og konkrete triks og verktøy som du kan bruke.

EPISODE 10

Hvordan skaffe seg en mentor

I denne episoden kikker jeg nærmere på hvordan du kan finne deg en mentor, når du trenger det.

EPISODE 9

Coaching av selgere – et intervju med Werhad Bejani

Werhad Bejani er salgsdirektør i Instacall AS og coacher og motiverer sine ansatte hver eneste dag. Lær om hans hemmeligheter…

EPISODE 8

The wheel of gratitude

Dette er et av de viktigste verktøyene jeg har og det bruker jeg hver eneste dag – Takknemlighet!

EPISODE 7

MENTOR-modell et veikart til suksess

Når du har en mentor er det som å få hjelp til å legge opp din reise for personlig og faglig utvikling. Og for å gjøre det er det en god ide å ha et veikart for prosessen og møtene mellom Adept og Mentor, MENTOR-model.

EPISODE 6

Læreren som mentor – et intervju med Ole Lorentzen

Lærerrollen er i utvikling og flere og flere lærere bruker veiledning, coacher og mentoring i sin arbeidshverdag. Jeg har tatt en prat med Ole Lorentzen som er lærer på en yrkesfagskole i Oslo.

EPISODE 5

SWOT som personlig verktøy

SWOT er kjent innenfor bedriftsverdenen, men kan like gjerne brukes personlig eller i team. Hør hvordan jeg bruker dette verktøyet.

EPISODE 4

Ett år med mentor er ferdig – jeg har har snakket med Adept Eirik Amundsen

Et intervju med Eirik Amundsen som har vært Adept og med på et mentorprogram i ett år.

EPISODE 3
Hvordan bli en bra adept

Her kommer tipsene du må ha for å få så mye som mulig ut av din mentorrelasjon og samspillet med mentor.

EPISODE 2
Hvorfor ha en mentor

Når man f.eks er ny i jobb eller kanskje siste års student så bør man være nysgjerrig og ha et ønske om å gjøre det bra.

EPISODE 1
Hvem er Mentorguru

Hvem er Mentorguru og hvordan havnet han i mentoring, coaching og personlig utviklingsbransjen?
Les mer på www.mentorguru.info (Engelsk)