Podcast

Velkommen til min podkast «The talk – by Mentorguru» her vil jeg utforske en rekke emner, fra dypdykk inn i mentoring, coaching og personlig utvikling, til inspirerende samtaler med spennende gjester. 

Uansett om du er en nysgjerrig sjel, en lidenskapelig lærd eller bare leter etter litt underholdning, så er du på rett sted.

Gjennom hver episode vil jeg dele innsiktsfulle tanker, verktøy dere kan bruke og engasjerende historier. Jeg tror at kunnskap og innsikt kan komme fra mange kilder, og mitt mål er å berike dine tankene mens vi utforsker verden sammen.

And sometimes it’s even in English, so stay tuned…

_______________________________________________________________

EPISODE 34

Håndtere etiske dilemmaer i Mentoring og Coaching

I dag dykker vi dypt inn i etikkens verden. Etikk er en universell kraft som driver våre beslutninger, våre relasjoner og våre valg, og likevel er det ofte et emne som blir oversett eller misforstått.

I denne episoden vil vi utforske etiske dilemmaer, utfordringer og prinsipper som påvirker oss alle, enten vi er klar over det eller ikke. 

Og selvfølgelig vil jeg komme med praktiske løsninger på noen dilemmaer vi ofte befinner oss i.

Enten du er en mentor, coach, leder, en forelder, en student eller bare en nysgjerrig sjel, vil denne episoden gi deg verdifulle verktøy for å håndtere de etiske utfordringene du står overfor i din daglige rutine personlig eller på jobb.

Etikk I store norsk leksikon

Utilitarisme I store norske leksikon

EPISODE 33

Salgsdirektør og hotel addict

Heidi Frafjord er en hotel addict, og som Director of sales i HEIMR Collection er hun også inspiring & confident leader. Vi hadde gode diskusjoner og et dypdykk i ledelse og egne erfaringer.

Heidi Frafjord på LinkedIn

HEIMR COLLECTION

Hotel Victoria hvor vi gjorde innspillingen

EPISODE 32

Human Aspect – Jimmy Westerheim

Jimmy Westerheim har siden starten av The Human Aspect (Livserfaringsbiblioteket) i 2016 intervjuet over 700 personer til biblioteket. Han har jobbet i Tyrkia, Syria, Hellas og Afghanistan for Leger uten grenser, noe som ga inspirasjon til THA.

Det interaktive biblioteket lar deg søke etter intervjuer basert på hva du kanskje selv opplever eller har opplevd, og du kan utforske hundrevis av historier og leksjoner delt av noen som har vært gjennom en lignende kamp.

Det jeg synes er fantastisk er at Jimmy har kun tre spørsmål han stiller og intervjuet varer i ca en time. 

  1. What has been your life’s toughest challenge?
  2. How did you overcome this challenge?
  3. What did you learn?

I tillegg er han programleder for podkasten «Hverdagspsyken» som handler om Mental helse.

Jimmy på linkedin

Hverdagspsyken på Apple Podcast

The Human Aspect

EPISODE 31

Smil fra Per

Per Stilling er salgs trener siden 2000 og har trent hundrevis i til sammen 38 land. I 2003 ble han (på et lag med tre stk) kåret til «World Champion of debating» og i 2010 ble han kåret til «Most outstanding Trainer in the world» begge i ledertreningsorganisasjonen Junior Chamber International (www.jci.cc).

Diktet «The race» av Dr. D. Groberg finner du ved å trykke på diktnavnet.

Per Stilling jobber i salgstreningsfirmaet Training

EPISODE 30

Lade batteriene om sommeren

Rett før sommerferien hører jeg hele tiden at folk er så slitne og spesielt hvis ikke det har vært så mange feriedager eller inneklemt dager i mai. Og så sier alle at de skal bruke sommeren til å lade batteriene for å bli klar for å starte på jobb igjen i august.

Jeg tenker at dette kan legges inn under ordet utbrent. I begrepet «utbrent» kan det være flere tilstander som er det underliggende grunnlag. Mens noen trenger hvile, kan andre trenge forandring. Så det er faktisk viktig at man tenker litt igjennom om du trenger det ene eller det andre.

EPISODE 29

Shift your mental position for success – Christiana Genie

Genie from Cyprus is learning us how we can shift the minds from negative to positive to.Because we need to shift the mental position to get success.

EPISODE 28

The new era of coaching with IA – Rebecca Rutschmann

Generative AI like the ChatGPT is here and can work as a tool for coaches, a chatbot. But we still need coaches says Rebecca Rutschmann from Evoach.

EPISODE 27

David’s reflections – David Clutterbuck

Listen to David Clutterbuck’s reflections on EMCC in general, the conference and the future.
He is one of the co-founders (of EMCC Global) and one of the the last fully active survivor of the pioneers of coaching and mentoring.

EPISODE 26

Team coaching for organisation development – Rachael Hanley-Browne

Rachael Hanley-Browne from UK is a team coach and talks about team coaching and working at the edge of diversity and inclusion.

EPISODE 25

Manager as a coach – Corina Neaugu

Corina Neaugu from Romania is at the EMCC Global conference talking about managers who should use coaching skills when they lead. And she also is the H in HR and wants to bring the H for HUMANS back in HR.

EPISODE 24

New beginning – Riza Kadilar

Episode 24-29 will be in English and from the EMCC Global Conference in Prague 2023.The topic for the conference was «Developing Human Capital».

A short interview with Riza Kadilar the President of EMCC Global. Starting the conference 2023

EPISODE 23

Forventningsavklaring – et viktig verktøy for deg

Vi har alle forventninger til noe vi skal gjøre og ikke alle gangene blir de forventningene fortalt til andre involverte. Har man ikke fått oppfylt sine forventninger er man rask til å fortelle det til alle rundt seg. 

Her kommer et verktøy du kan bruke for alt innen prosjektarbeid, mental helse eller familieferien…

EPISODE 22

Mentaltrener Nils Petter Olsen

Nils Petter Olsen er mentaltrener, massør, investor, forretningsutvikler og aspirerende forfatter av to spennende bøker. Uansett hva han holder på med så jakter han etter glede, lykke og velvære.

Hør hvordan han også skaper glede, lykke og velvære for andre og i hans virke.

EPISODE 21

Fra hat til håp – en forretningsmanns fall fra topp til bunn

En forretningsmanns fall fra topp til bunn er en tøff episode hvor vi får høre historien om tortur, selvmordsforsøk, AA-møter og sinnemestring

EPISODE 20

The entrepreneurship go-to-guy in Sierra Leone – Mr. Francis Stevens George

This episode is in English.

Mr. Francis Stevens George is the go-to-guy in Sierra Leone when it comes to Entrepreneurship and innovation development. During the last six years he has build up Innovation SL to becomes a Hub incubating and acceleration starts ups and scale ups. (Innovation Sierra Leone)and now its 25 employees, significant projects with among others, The World Bank, UNDP, Unicef, SOS, Orange Sonatel, Intracen..
Listen to his story and how he coaches entrepreneurs and innovators and whats important to him for keep going.

EPISODE 19

Hvordan være en fantastisk mentor

Oprah Winfrey sa: «En mentor er en som lar deg se håpet i deg selv.»

Tenk å få være med på å oppleve dette… I episoden gir jeg deg gode tips om det å være en mentor og ikke minst fem verktøy som du konkret kan bruke i møte med din adept.

Det kinesiske tegnet for å lytte

EPISODE 18

PTSD og Isabelle sin vei ut

Tenk deg at du jobber med humanitært arbeid i flyktningeleire, og alt du opplever der. Så er du tilbake i Norge og ser de store kontrastene og så en dag får du et angstanfall...
Minst 25% opplever et angsanfall en gang i livet, og nå var det Isabelle sin tur. Noen opplever det som å treffe en fartsdump på størrelse med et stort hus. Og de var helt sikker på at de var i ferd med å bli gal, og at de aldri noensinne ville føle seg som seg selv igjen...
Hør Isabelle Farzaneh Davodi og hennes vei ut av dette...

Filmen vi nevner er: "Fantastic fungi" som er på Netflix

EPISODE 16 OG 17

Planlegg for 2023 og Planning for 2023

Denne episoden er spilt inn både på norsk og på engelsk, derfor to episoder.

Når man står i starten av et år, så er det en ypperlig tid for å planlegge det du vil skal skje. Husk at å planlegge gjør at du er litt mer bevisst og kan nå det du ønsker.

We are in January and you are at the start of a new year, it is an excellent time to plan what you want to happen. Remember that planning makes you a little more aware and can achieve what you want.

Mer informasjon/more info:

"The wheel of life" in an article I wrote in 2012: 
http://mentorguru.info/how-do-i-plan-for-2013/

Life Plan from Michael Hyatt in an article I wrote in 2012:
http://mentorguru.info/life-plan/ 

EPISODE 15

Norsk standard innen coaching

Standard Norge skal lage en Norsk Standard for coaching. Målet med standarden, NS 11251:2022 Coaching – er å bidra til å heve kvaliteten på coachingtjenester ved å synliggjøre for kundene hvilken kompetanse de kan forvente at en coach har.
Jeg snakker med Dr. Paul Olson som har vært med i komiteen for å lage «en coaching standard».

EPISODE 14

Bruk av D.I.S.C i mentoring/coaching

Når jeg skal starte opp nye mentor programmer så intervjuer jeg alle som søker, verktøyet jeg da bruker er D.I.S.C personlighetstest. Men jeg bruker ikke full test og alle spørsmålene, jeg liker å si at jeg finner frem til det du vil jeg skal se av din adferd. Med mine egne kanskje litt uventede spørsmål og være lyttende og tolkende så kommer jeg alltid frem til en farge/personlighet.

Les mer på www.mentorguru.info

Mer informasjon finnes på:

www.discanalyse.com

www.thomas.co

https://www.123test.com/disc-personality-test/

EPISODE 13

KURS FOR ADEPTER

Dette introduksjonskurset gjør adapterne klare til å ha en mentor. Hva innebærer det å være adept i et mentorprogram og hvilket utbytte kan adepten forvente? God opplæring av deltagere i mentorprogram er avgjørende for å få utbytte fra et mentorforhold.

EPISODE 12

Tony Robbins Research International – et intervju med en engasjert Joakim Walstad

Joakim Walstad er sterkt engasjert i kanskje verdens beste coach sitt nettverk. Tony Robbins har forandret livet på mer enn 500 millioner mennesker fra over 100 forskjellige land. Han er kjent fra bøker, foredrag, store live event og Netflix programmet «I am not your Guru». This episode is in English.

EPISODE 11

Første møte med mentor

Første gang du skal møte din mentor er alltid spennende og nervepirrende. Denne episoden vil hjelpe deg til å ha det beste første møtet som er mulig. Her vil du få tips og konkrete triks og verktøy som du kan bruke.

EPISODE 10

Hvordan skaffe seg en mentor

I denne episoden kikker jeg nærmere på hvordan du kan finne deg en mentor, når du trenger det.

EPISODE 9

Coaching av selgere – et intervju med Werhad Bejani

Werhad Bejani er salgsdirektør i Instacall AS og coacher og motiverer sine ansatte hver eneste dag. Lær om hans hemmeligheter…

EPISODE 8

The wheel of gratitude

Dette er et av de viktigste verktøyene jeg har og det bruker jeg hver eneste dag – Takknemlighet!

EPISODE 7

MENTOR-modell et veikart til suksess

Når du har en mentor er det som å få hjelp til å legge opp din reise for personlig og faglig utvikling. Og for å gjøre det er det en god ide å ha et veikart for prosessen og møtene mellom Adept og Mentor, MENTOR-model.

EPISODE 6

Læreren som mentor – et intervju med Ole Lorentzen

Lærerrollen er i utvikling og flere og flere lærere bruker veiledning, coacher og mentoring i sin arbeidshverdag. Jeg har tatt en prat med Ole Lorentzen som er lærer på en yrkesfagskole i Oslo.

EPISODE 5

SWOT som personlig verktøy

SWOT er kjent innenfor bedriftsverdenen, men kan like gjerne brukes personlig eller i team. Hør hvordan jeg bruker dette verktøyet.

EPISODE 4

Ett år med mentor er ferdig – jeg har har snakket med Adept Eirik Amundsen

Et intervju med Eirik Amundsen som har vært Adept og med på et mentorprogram i ett år.

EPISODE 3
Hvordan bli en bra adept

Her kommer tipsene du må ha for å få så mye som mulig ut av din mentorrelasjon og samspillet med mentor.

EPISODE 2
Hvorfor ha en mentor

Når man f.eks er ny i jobb eller kanskje siste års student så bør man være nysgjerrig og ha et ønske om å gjøre det bra.

EPISODE 1
Hvem er Mentorguru

Hvem er Mentorguru og hvordan havnet han i mentoring, coaching og personlig utviklingsbransjen?
Les mer på www.mentorguru.info (Engelsk)